Go Back

פשטידת פטריות ובצלים

פרוסה בינונית = מנה פחמימה/¼ תבנית כארוחת ערב + סלט ירקות
Servings: 20 מנות
Calories: 70kcal

Ingredients

  • 3 יחידות בצלים סגולים פרוסים
  • 1 יחידה בצל לבן גדול
  • 2 חבילות פטריות טריות
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% שומן 250 גרם
  • 1 גביע קוטג' 5% שומן 250 גרם
  • 4 יחידות ביצים
  • 125 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • 4 כפות קמח מלא
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
  • תרסיס שמן

Instructions

  • במחבת עמוקה מטגנים עם מעט תרסיס שמן (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים והופכים שקופים.
  • מוסיפים את הפטריות עד שמתרככות קלות, מורידים מהאש ומצננים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים אל התערובת את הפטריות והבצל ומערבבים היטב.
  • מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.
  • בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות אופים בין 30-40 דקות עד שמשחים.
  • פורסים את הפשטידה ל-20 פרוסות.