פשטידת פטריות ובצלים
פרוסה בינונית = מנה פחמימה/¼ תבנית כארוחת ערב + סלט ירקות
Servings: 20 מנות
Calories: 70kcal
- 3 יחידות בצלים סגולים פרוסים
- 1 יחידה בצל לבן גדול
- 2 חבילות פטריות טריות
- 1 גביע גבינה לבנה 5% שומן 250 גרם
- 1 גביע קוטג' 5% שומן 250 גרם
- 4 יחידות ביצים
- 125 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
- 4 כפות קמח מלא
- 1 קורט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
- תרסיס שמן
במחבת עמוקה מטגנים עם מעט תרסיס שמן (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים והופכים שקופים.
מוסיפים את הפטריות עד שמתרככות קלות, מורידים מהאש ומצננים.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים אל התערובת את הפטריות והבצל ומערבבים היטב.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.
בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות אופים בין 30-40 דקות עד שמשחים.
פורסים את הפשטידה ל-20 פרוסות.