במחבת עמוקה מטגנים עם מעט תרסיס שמן (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים.
מוסיפים את הגזר הקישואים והברוקולי עד שמתרככים קלות.
מוסיפים את הנבטים (*ואת הפטריות במידה והוספנו למתכון) עד שמתרככים מעט, מורידים מהאש ומצננים.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים אל התערובת את הירקות ומערבבים היטב.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.
בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות אופים בין 30-40 דקות עד שמשחים.
פורסים את הפשטידה ל-20 חתיכות.