Go Back

פשטידת ירקות לכל עונה

Servings: 20 פרוסות
Calories: 100kcal

Ingredients

  • 3 יחידות בצל לבן פרוס
  • 1 יחידה בצל סגול גדול
  • 3 יחידות גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 יחידות קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 יחידות חבילת נבטים ו/או פטריות טריות
  • 10 יחידות פרחי ברוקולי/כרובית
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% 250 גרם
  • 250 גרם גבינת צפתית מעודנת 5%
  • 5 יחידות ביצים גודל M-L
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • 5 כפות קמח מלא
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • תרסיס שמן זית

Instructions

  • במחבת עמוקה מטגנים עם מעט תרסיס שמן (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים.
  • מוסיפים את הגזר הקישואים והברוקולי עד שמתרככים קלות.
  • מוסיפים את הנבטים (*ואת הפטריות במידה והוספנו למתכון) עד שמתרככים מעט, מורידים מהאש ומצננים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים אל התערובת את הירקות ומערבבים היטב.
  • מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.
  • בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות אופים בין 30-40 דקות עד שמשחים.
  • פורסים את הפשטידה ל-20 חתיכות.