פשטידת ברוקולי וגבינה ללא קמח
מנת פשטידה = תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת שומן בארוחת ערב/ מנת חלבון בארוחת צהריים
Servings: 8 מנות
Calories: 150kcal
- 500 גרם ברוקולי
- 1 גביע גבינת קוטג' 5% 250 גרם
- 3 יחידות ביצים
- 1 יחידה חלבון ביצה
- 1 כף מיונז דל קלוריות
- 100 גרם גבינה בולגרית/צפתית 5%
- מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
- תרסיס שמן
מטגנים את הברוקולי בסיר גדול עד שהוא מתרכך ומסננים מהמים שהוא מגיר.
בקערה גדולה מערבבים את כל שאר החומרים ( מלבד הגבינה הקשה) לבלילה אחידה ואז מוסיפים את הברוקולי.
חותכים הבולגרית לפרוסות.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את פרוסות גבינת בולגרית.
אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר שהפשטידה הצטננה פורסים ל-8 חתיכות.