פשטידת תרד טרי וגבינת עיזים
מנת פשטידה = תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת שומן בארוחת ערב/ מנת חלבון בארוחת צהריים
Servings: 8 מנות
Calories: 150kcal
- 500 גרם עלי תרד טרי שטוף היטב
- 1 גביע גבינת עיזים 5% שומן 250 גרם
- 1 גביע גבינת ריקוטה מלוחה 5% שומן 250 גרם
- 4 יחידות ביצים
- 100 גרם גבינת מהעז 5% שומן
- 4 כפות קמח
- מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
- תרסיס שמן
מטגנים את התרד בסיר גדול עד שהוא מתרכך ומסננים מהמים שהוא מגיר.
בקערה גדולה מערבבים את כל שאר החומרים ( מלבד הגבינה הקשה) לבלילה אחידה ואז מוסיפים את התרד.
חותכים את גליל גבינת העיזים לפרוסות.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את פרוסות גבינת העיזים.
אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר שהפשטידה הצטננה פורסים ל-8 חתיכות.