כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 90kcal
מרכיבים
- 2 כוסות קינואה
- 1 יחידה בצל (בינוני-גדול)
- 1 יחידה פלפל אדום
- 3 יחידות שיני שום טריות (קצוצות דק)
- 1 כוס ציר עוף או מים
- 1 כוס מים
- 1 כפית שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- בסיר אחד, מטגנים בצל בכפית שמן זית (בשיטת שושי)
- כאשר הבצל רך וזהוב, מוסיפים את הקינואה, ציר עוף ומים, מלח ופלפל
- מכסים ומבשלים על אש בינונית
- בינתיים, בסיר או במחבת, מטגנים בכפית שמן נוספת גמבה חתוכה לקוביות קטנות בגודל חצי ס"מ ושיני שום קצוצות. תוך כדי טיגון אפשר להוסיף מעט ציר עוף למניעת חריכה
- כאשר המים נספגים בקינואה, מוסיפים את קוביות הגמבה הקלויה ומערבבים.
- מבשלים הכל עד לריכוך מלא