מצרכים לתבנית עגולה מספר 26
כמות: 15 פרוסות
קלוריות למנה : 158kcal
מרכיבים
לבצק:
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 יחידות ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 50 גרם חמאה
- 1 גביע לבן
למילוי:
- 1-2 יחידות תפוחים ירוקים (בינוניים)
- 1 כפית קינמון טחון
- 2 כפות אגוזי פקאן (קצוצים גס)
- 1/4 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
לקישוט וזיגוג:
- 1/2 כוס מים חמים
- 1 כפית ריבת תות או משמש
- קומץ קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- הכנת הבצק: מרככים את החמאה ומערבבים עם תמצית הוניל, הסוכר הלבן והביצים
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה
- מוסיפים בתנועות קיפול אל תערובת הביצים את תערובת האבקות וגביע הלבן לסירוגין
- הכנת המילוי: בקערה נוספת מערבבים את הקינמון, אגוזי הפקאן והסוכר החום
- חותכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטר את פרוסות התפוחים
- משמנים קלות (עם תרסיס שמן קנולה) את התבנית ויוצקים כ-1/3 מתערובת הבצק, מעליה מפזרים כמחצית מהמילוי, מוסיפים 1/3 מהבצק ומפזרים מעליו את שארית המילוי ומוסיפים מעל את שארית הבצק שנותרה
- מטמיעים מעל הבצק את פרוסות התפוחים החתוכות ובוזקים מעל קינמון
- אופים כשעה בתנור
- עם הוצאת העוגה מהתנור מערבבים הריבה עם חצי כוס המים ומברישים מעל התפוחים האפויים
- פורסים ל-15 פרוסות ומגישים חם