פרוסה מהווה תחליף לארוחת ביניים
כמות: 20 פרוסות
קלוריות למנה : 145kcal
מרכיבים
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס קמח חיטה מלאה (אפשר גם כל קמח אחר)
- 1 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
- 1 כף סילאן
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 יחידות ביצים (מופרדות לחלבונים ולחלמונים)
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס חלב 1% שומן (מומלץ בטעם וניל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 יחידות גזר גדול (מרוסקים בבלנדר או מעוכות במזלג)
- 1 יחידה תפוח גרנד סמית (חתוך לפרוסות דקות)
- 1 כפית ריבה לייט (מומלץ ריבת שזיפים או ריבת משמשים)
- 1 קומץ קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- שמים את כל החומרים בקערה, (פרט לחלבונים, סוכר תפוח קינמון וריבת משמשים) ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף גבוה
- מאחדים בין שתי המסות בתנועת קיפול עדינה (כדי לא לשבור את הקצף)
- משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ) ושופכים לתוכה את הבלילה
- מעל הבלילה מניחים את פרוסות התפוח ומטמיעים קלות בתוך הבלילה (הפרוסות עדיין בולטות לעין מעל העוגה) ומפזרים מעל מעט קינמון
- אופים כ-20-30 דקות (עד שהעוגה יבשה)
- כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה: מערבבים כף מים רותחים עם כפית הריבה ליצירת רוטב
- מלטפים באמצעות מברשת (כמו מברשת להברשת ביצים על מאפה) את העוגה (ובעיקר את התפוחים) ברוטב הריבה
- בתאבון! 🙂