כמות: 6 מנות
מרכיבים
- 4 יחידות סלק (בינוני)
- 2 יחידות בצל (בינוני)
- 200 גרם יוגורט עזים עד 5% שומן
- 1/2 כוס שקדים מולבנים
- 1 כף פיסטוקים (מרוסקים לחתיכות)
- 5 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות סויה
- 2 כפות סילאן
- 1 כף שמן זית
- 3 גבעולים עירית (קצוץ דק - לקישוט)
- מלח (מומלץ מלח הימלאיה ורוד)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד ריכוך.
- פורסים את הסלקים לקוביות קטנות וחותכים את הבצל לרבעים (יחסית גדולים).
- מכינים מרינדה מהשמן זית הסויה והסילאן ועוטפים את הסלקים והבצלים ומתבלים במלח .
- על תבנית עם נייר אפייה מכניסים את הסלקים לתנור (שחומם קודם ל-180 מעלות) ואופים עד שהבצלים משחימים (כ-20 דקות).
- מוציאים ומצננים.
- קולים את השקדים על מחבת ללא שמן כ-3 דקות (עד להשחמה) ומצננים. **לא חובה וניתן להגיש את השקדים בצורה טבעית.
- מרסקים פיסטוקים לחתיכות קטנות.
- לפני ההגשה: בקערה, מניחים יוגורט עזים, מעל את הסלקים והבצלים האפויים, שבבי שקדים קלויים, פיסטוק גרוס ומעטרים בעירית קצוצה דק דק ובחומץ בלסמי בזיגוג מעל הכל.
- ממש לפני ההגשה: במחבת קטנה מרתיחים 5 כפות חומץ בלסמי ל-2-3 דקות עד לצמצום הרוטב.