כמות: 2 מנות
מרכיבים
- 1 כוס בורגול דק
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1/2 יחידה כרובית בינונית (מחולקת לפרחים קטנים)
- 2 גבעולים בצל ירוק (קצוץ)
- 25 גרם שקדים קלויים (פרוסים)
- 1/2 צרור ארוגולה (חתוך גס)
לרוטב:
- 2 כפוץ מיץ לימון טרי
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית דבש או סילאן
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו מים רותחים עד כיסוי וסוגרים את הקערה עם צלחת. מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים אם צריך
- בינתיים שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך ושומרים חצי מכמות העדשים במקרר, ליום העשירי
- במקביל, מניחים את הכרובית בקערה גדולה, יוצקים עליה מים רותחים, מכסים, מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב
- מעבירים לקערת הגשה את הבורגול, העדשים והכרובית, מוסיפים בצל ירוק, שקדים וארוגולה, יוצקים את הרוטב מעל ומגישים
- בתאבון! 🙂