כל מנה = תחליף למנת חלבון בארוחת צהריים / תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת פחמימה בארוחת ערב. את הפסטה נבשל במים שבהם בישלנו את הכרובית, וכך גם נקל על העבודה וגם הפסטה תספח את הטעמים של הכרובית.
כמות: 10 מנות
קלוריות למנה : 190kcal
מרכיבים
- 1/2 חבילה פסטה (עדיף חלולה)
- 1 יחידה כרובית (מפורקת לפרחים)
- 2 גבעולים כרישה (החלק הלבן) (קצוצים דק)
- 2 יחידות שיני שום (פרוסות)
- 1 כף שמן זית
- 250 מ"ל חלב
- 3 יחידות ביצים
- 4 יחידות עלי מנגולד או תרד (קצוצים דק)
- 200 גרם גבינה בולגרית 5%
- קומץ אגוז מוסקט (טחון)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים כ-7 דקות. מוציאים את הכרובית ומייבשים קלות
- מבשלים את הפסטה באותו סיר, לפי הוראות היצרן. מסננים
- בזמן שהכרובית והפסטה מתבשלות, מטגנים כרישה ושום בשמן זית עד להתרככות
- מערבבים חלב וביצים בקערה. מוסיפים כרובית, פסטה, כרישה ושום, מנגולד טרי וגבינה
- מתבלים
- משמנים בתרסיס שמן קנולה/זית תבנית אפייה עמוקה ומפזרים את התערובת
- אופים כ-30 דקות עד שמשחים