תוספת לכל מנה - הישר מהגינה!
כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 180kcal
מרכיבים
- 2 יחידות גזר (חתוכים לפרוסות)
- 3 יחידות קישוא (חתוכים לקוביות)
- 2 יחידות תפוחי אדמה (חתוכים לקוביות)
- 2 יחידות חציל בינוני (חתוכים לקוביות)
- 3 יחידות פלפל צבעוני (חתוכים לרצועות דקות)
- 1 יחידה בצל לבן (חתוך לקוביות)
- 4 יחידות שיני שום (קצוצות)
- 4 כפות שמן תירס
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
- 1 כף אבקת מרק בטעם בצל
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 כף פפריקה חריפה (שטוחה)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות טימין
- 1 כף רוזמרין
- 3 כפות קטשופ
- 2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות, מדוללות ב-2 כוסות מים)
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
הוראות הכנה
- מחממים מראש תנור אפיה ל-180 מעלות
- מערבבים את כל הירקות בקערה יחד עם כל התבלינים
- יוצקים לתבנית אפיה מלבנית גדולה
- מערבבים את רסק העגבניות עם הקטשופ והעגבניות המרוסקות
- יוצקים את רסק העגבניות מעל הירקות מכסים בנייר כסף ואופים בתנור למשך כשעה
- מסירים את נייר הכסף ואופים למשך חצי שעה נוספת ומגישים חם
- בתאבון! 🙂
הערות וטיפים
אפיית ירקות - המלצות:
אפיית ירקות מתובלים עם רוטב ועשבי תיבול מטיבה עם המרקם וטעמו של התבשיל. השיטה המומלצת היא לערבב את הירקות עם הרוטב לפני האפייה ולהשרות למספר דקות עד לספיחת הטעמים. לאחר מכן לשים בתבנית ולאפות.
* ניתן לאפות את הירקות עם נייר כסף או נייר אפייה ובדקות האחרונות להסירו ולתת לגריל להשחים את התבשיל.
אפיית ירקות מתובלים עם רוטב ועשבי תיבול מטיבה עם המרקם וטעמו של התבשיל. השיטה המומלצת היא לערבב את הירקות עם הרוטב לפני האפייה ולהשרות למספר דקות עד לספיחת הטעמים. לאחר מכן לשים בתבנית ולאפות.
* ניתן לאפות את הירקות עם נייר כסף או נייר אפייה ובדקות האחרונות להסירו ולתת לגריל להשחים את התבשיל.