ניתן לשלב בצורה חופשית לאורך היום
כמות: 10 מנות
קלוריות למנה : 60kcal
מרכיבים
- 2 יחידות גזר (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
- 4 גבעולים סלרי עלים (חתוך לקוביות קטנות)
- 1 שורש סלרי (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
- 4 יחידות ארטישוק ירושלמי (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
- 2 יחידה פלפל צהוב ואדום (חתוך לקוביות קטנות)
- 1 יחידה בצל סגול גדול (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
- 2 יחידות זוקיני צהוב וירוק (חתוך לקוביות קטנות)
- 1 יחידה חציל (ללא החלק הפנימי, חתוך לקוביות קטנות)
- 1 גבעול כרישה (חתוך לקוביות קטנות)
- 5 יחידות שיני שום (קלופות)
- 5 גבעולים תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- תרסיס שמן זית
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית (כל פעם עם מעט תרסיס) במחבת, ומקפיצים כל ירק (מלבד השום) בנפרד, עד לריכוך מינימלי
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מעבירים את הירקות המוקפצים לתבנית אפייה, ומניחים עליהם שיני שום וגבעולי תימין. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-10 דקות, להשלמת הריכוך. מוציאים מן התנור ומסננים נוזלים עודפים
- מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם
- בתאבון! 🙂