קרוסטטה היא בעצם פאי בלי תבנית - בצק פריך, שעוטף בצורה מבולגנת המון פירות קיץ עסיסיים
כמות: 14 פרוסות
קלוריות למנה : 135kcal
מרכיבים
לבצק:
- 175 גרם קמח מלא (כוס ורבע)
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות מים קרים
למלית:
- 2 יחידות נקטרינות (חצויה, מגולענת ופרוסה לפלחים בעובי 1 ס"מ)
- 2 יחידות שזיפים (חצוי, מגולען ופרוס לפלחים בעובי 1 ס"מ)
- 1/2 כוס אוכמניות טריות (או קפואות ומופשרות)
- 1/2 קליפה תפוז מגוררת (לא חובה)
- 2 כפות סוכר (גדושות)
- 1 כף קמח מלא
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים כף-שתיים מים, ומערבלים עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה
- מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות
- מרכיבים את הקרוסטטה ואופים: מערבבים את חומרי המלית בקערה
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את תערובת הפירות במרכז עיגול הבצק, ומשאירים שוליים של 3 ס”מ. מקפלים פנימה את שולי הבצק על גבי הפירות
- אופים 30-25 דקות, עד שהבצק זהוב
- פורסים ל-14 פרוסות ומגישים חם
- בתאבון! 🙂