מנת חלבון בארוחת הצהריים = 3-4 קציצות
כמות: 20 קציצות
קלוריות למנה : 45kcal
מרכיבים
- 1 כוס עדשים מושרה היטב (לאחר השריה של לילה)
- 1 יחידה בצל לבן קטן (קצוץ דק)
- 1 יחידה גזר מגורר גס
- 1 יחידה קישוא מגורר גס (סחוט היטב)
- 4 יחידות ביצים טרופות
- 1/3 כוס קמח אורז
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
- יוצקים 1.5 כוסות מים לסיר, מוסיפים עדשים ומביאים לרתיחה
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות
- מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים
- יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בין 5-10 דקות מכל כיוון עד להזהבה
- בתאבון! 🙂