שיר בחלבון ודל בשומן ומהווה ארוחת ערב נפלאה עם סלט ירקות טעים בצד
.כולם יטרפו, כולל הילדים!
כמות: 10 מנות
קלוריות למנה : 250kcal
מרכיבים
- 750 גרם פסטה ספגטי (אחרי בישול)
- 150 גרם קוטג' (3-5% שומן)
- 260 גרם גבינה צהובה 9% שומן (מגורדת)
- 180 גרם גבינה צפתית (חתוכה בגודל בינוני גס)
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% שומן
- 3 יחידות ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף פירורי לחם (גדושה)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור דק
- תרסיס שמן
הוראות הכנה
- מבשלים את הפסטה במים עם מעט מלח לפי הוראות היצרן ומניחים להתקרר
- מרססים בספריי שמן את התבנית
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים פרט לפסטה ולפירורי לחם עד ליצירת תערובת אחידה
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עד שהכל אחיד
- מעבירים לתבנית ומפזרים פירורי לחם מלמעלה (מומלץ לרסס עם ספריי שמן עוד טיפה מלמעלה אך לא חובה)
- ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-30 דקות