מנה = תחליף למנת לפחמימה בארוחה
כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 123kcal
מרכיבים
- 8 יחידות פלפל קטן (למילוי)
- 1/2 כוס גריסים
- 5 יחידות פטריות
- 2 יחידות גזר מגורר
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 יחידה שן שום (כתושה)
- 3 כפות סויה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף מלח (שטוחה)
- 1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב:
- 2 יחידות עגבניות מרוסקות בפומפייה
- 1 חבילה רסק עגבניות קטן
- 4 כפות רכז רימונים
- 4 כפות מיץ לימון
- 5 כפות סויה
- 3 כפות סילאן
הוראות הכנה
- מרוקנים את הפלפלים, קוטמים את הראש ושומרים לסגירת הפלפל לאחר מכן
- מבשלים את הגריסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, מסננים ומצננים
- משרים את הפטריות במים חמים 30 דקות מסננים וקוצצים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים
- מערבבים את חומרי הרוטב ומתקנים את התיבול במידת הצורך
- ממלאים את הפלפלים, סוגרים את ה”מכסה" ומניחים בתבנית בצפיפות ויוצקים מעל את הרוטב
- מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות