מנת חלבון = רבע עוף (כ-180 גרם).מנת פחמימה + מנת שומן = 3 כפות אורז מהמילוי (עם הרוטב).
קלוריות למנה : 300kcal
מרכיבים
- 1 יחידות עוף שלם
- 1.5 כוסות אורז
- 1 כפות שמן קנולה
- 2.25 כוסות מים
- 2 יחידות בצלים
- 2 כפות צנוברים
- 2 כפות צימוקים
- 1 כפיות מרק עוף
- 1 קומץ קינמון
- 1 כפיות פפריקה אדומה
- 3 יחידות שיני שום כתושות
- 1 כפיות דבש
- 2 כפות רוטב סויה
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מטגנים בצל בשמן קנולה עד שמזהיב.
- מוסיפים צנוברים, צימוקים, אבקת מרק עוף, קינמון מלח ופלפל.
- מוסיפים כוס וחצי אורז מלא (על כל כוס אורז מלא להוסיף כוס וחצי מים) ומערבבים על אש קטנה עד שהאורז מוכן. מניחים לאורז להתקרר.
- בקערה נפרדת מערבבים 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית דבש, 3 שיני שום כתושות מעט קינמון וכפית פפריקה אדומה. (יש להקפיד להשאיר מספיק רוטב לפנים ולחוץ)
- מורחים את הרוטב בתוך העוף מבפנים (ורק אז מכניסים את האורז פנימה).
- ממלאים את העוף באורז (גם בין השחי להרים ולמלא).
- מורחים את הרוטב גם על העוף מבחוץ.
- "סוגרים" את העוף עם קיסמי שיניים ומכניסים לשקית "קוקי" המיועדת לאפייה (יש לעשות בשקית כמה חורים מלמעלה).
- מכניסים את העוף לתנור לשעה בחום 190 מעלות (לשקית "קוקי" אסור חום העולה על200 מעלות).
- לאחר שעה מוציאים את התבנית ובודקים ובמידת הצורך מוסיפים רבע שעת אפיה נוספת (במידה והעוף גדול).
2 תגובות. Leave new
שקית קוקי לא בריאה. יש דרך אחרת?
ניתן להניח בתבנית ולכסות בנייר אפייה עד לסוף האפייה