מרכיבים
מצרכים לתבנית עגולה מספר 26:
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 5 יחידות ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר חום
- 2 יחידות מקל וניל
- 7 יחידות תפוח עץ ירוק (קלוף וחתוך לפרוסות דקות)
- 1 כפית קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מקציפים את החלבונים הסוכר
- מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אבקת האפייה והקמח בעדינות
- מקלפים את מקלות הוניל ומוספים את התוכן לבלילה (את המקל עצמו ניתן לייבש ולטחון ולהשתמש כאבקת וניל)
- משמנים קלות (עם תרסיס שמן קנולה) את התבנית ויוצקים כמחצית מכמות התערובת לתוכה
- מפזרים מעל הבלילה את תערובת התפוחים, הסוכר והקינמון ומכסים במחצית הבלילה שנותרה
- אופים כ-50 דקות בתנור עד להזהבה
- מניחים להתקרר מעט ומחלקים ל-12 פרוסות
- בתאבון! 🙂