כמות: 20 פרוסות
קלוריות למנה : 165kcal
מרכיבים
לבצק:
- 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 יחידה ביצה (טרופה)
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי הפירורים:
- 1 כוס קוואקר דק
- 1/2 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית זנגביל טחון
- 50 גרם חמאה (מומסת)
למלית רסק התפוחים:
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 700 גרם רסק תפוחים משומר מומתק**
הוראות הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות)
- משמנים תבנית מלבנית (23 על 30 ס"מ) ומרפדים אותה בנייר אפייה
- מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קמח מנופה עם אבקת אפייה, ביצה טרופה ותמצית וניל במשך כדקה, רק עד שנוצר בצק רך
- מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית
- באותה קערה מכינים את ציפוי הפירורים: מערבבים יחד קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה ותבלינים
- מודדים חצי כוס מהתערובת ומפזרים על הבצק
- מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה את החמאה ומערבבים במזלג לתערובת פירורית
- מכינים את המלית: בקערה שנייה מערבבים קורנפלור וסוכר
- מוסיפים מיץ לימון וטורפים לבלילה חלקה
- מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית
- זורים למעלה את פירורי החמאה שבקערה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות
- מצננים 30 דקות לפחות (כדי להניח לשכבת התפוחים להתייצב) ומחלקים ל-20 פרוסות
- בתאבון! 🙂
הערות וטיפים
** רסק משומר בצנצנת זכוכית הוא הטעים ביותר וגם יש לו צבע בהיר יפה. אם אין, העדיפו רסק משומר במיכל פלסטיק על רסק מפחית שימורים, שיש לו טעם לוואי מתכתי