פרוסת עוגה = תחליף למנת ביניים
כמות: 20 מנות
קלוריות למנה : 150kcal
מרכיבים
- 1 יחידה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק)
לתחתית העוגה:
- 100 גרם פתיבר
- 1 כוס חלב (מומלץ חלב וניל 1% שומן)
למלית גבינה:
- 750 גרם גבינת שמנת עד 5% שומן
- 1 כוס סוכר חום (200 גרם)
- 4 יחידות ביצים (XL)
- 1 כפית תמצית וניל או מקל וניל מגורד
- 1 גביע יוגורט גדול 3% שומן (200 מ"ל)
לציפוי שמנת:
- 1 גביע שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ"ל)
- 2 כפות סילאן (40 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל או כף חלב בטעם וניל
- ניתן לעטר במעט גרידת תפוז/לימון לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים מראש תנור ל-130 מעלות
- מכינים את התחתית: טובלים מעט כל פתי בר בחלב ומרפדים את תחתית התבנית עד ליצירת בסיס אחיד
- מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד ליצירת תערובת אחידה ויוצקים על התחתית בפיזור שווה
- ליצירת אדים - מניחים תבנית/סיר עם מים רותחים בתחתית התנור
- אופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (אך עדיין רוטטת מעט במרכזה)
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה בעודה חמה
- מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתנור כבוי לעוד 5 דקות
- מוציאים ומצננים לחלוטין
- מחלקים את העוגה לכ-20 חתיכות ושומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה
הערות וטיפים
ניתן להמיר מחצית מכמות הגבינה למלית בגבינת ריקוטה 5% של גד לטעם יותר עדין וניטרלי. מומלץ בעיקר אם מעוניינים לקלוט טעם נוסף לעוגה כגון גרידת תפוז/לימון מעל. לעוגה עשירה יותר ניתן להחליף את גביע היוגורט למלית במיכל שמנת חמוצה עד 9% שומן (*תוספת של כ-100 קלוריות למתכון).