עשיר באומגה 3!
כמות: 2 סועדים
קלוריות למנה : 350kcal
מרכיבים
- 2 יחידות בצל לבן (גדול)
- 1 יחידה פלפל אדום (גדול)
- 1 כפית שמן זית/קנולה
- 250 גרם דג סלמון
- 0.5 יחידה מיץ לימון
- 2 יחידות שיני שום גרוס
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 יחידה טימין
- 1 יחידה מלח
- 1 יחידה פלפל
- 1 יחידה נייר כסף
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום גבוה כ-185 מעלות
- במחבת עמוקה מטגנים עם כפית שמן זית (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים קלות. (כ-3 דקות) ומוסיפים לעוד כ-5 דקות על אש קטנה את הפלפל פרוס לרצועות דקות
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה את נתח הסלמון ומברישים בטריאקי והשום הגרוס
- בקערה נפרדת מערבבים מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל ושופכים על הדג
- מכסים את נתח הסלמון בנייר כסף ומכניסים לאפייה כ-20 דקות
- לאחר 20 דקות מוציאים את הדג ומסירים את נייר הכסף. מוסיפים טימין לפי הטעם מלמעלה ומפזרים את הבצלים והפלפלים לצד הסלמון
- מכניסים בשנית את הסלמון עם הירקות לאפייה (ללא נייר הכסף) לעוד כ-15 דקות