כמות: 5 סועדים
קלוריות למנה : 264kcal
מרכיבים
- 700 גרם פילה סלמון (חתוך ל-5 נתחים)
- 1 כף טחינה גולמית
- 1 כף דבש (לייט)
- 2 כפות רוטב סויה
- 0.5 כוס מים
- 8 יחידות צנונית (מגוררות דק)
- 2 כפיות רוטב סויה
הוראות הכנה
- חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות מים
- מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית
- צולים את הדג ומגישים: מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים תרסיס שמן ומחממים
- מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5 דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו)
- הופכים את הנתחים וצורבים 2 דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה
- הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט מים ומניחים לה להתאדות
- מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות