מחליף ארוחת צהריים + מנת שומן בריא מהארוחת ערב
כמות: 1 מנות
מרכיבים
- 1/2 כוס פסטה פנה מקמח דורום מלא
- 1/2 כפית שמן זית
- 150 גרם חזה עוף
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לסלט:
- 1/2 כפית שמן זית
- 1 יחידה פלפל אדום
- 1/2 יחידה פלפל צהוב
- 4 יחידות עגבניות שרי (חצויות)
- 1/4 יחידה בצל סגול (פרוס דק)
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1 חופן עלי פטרוזיליה שלמים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד
- משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות
- משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך
- מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות
- מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים
- בתאבון! 🙂