כמות: 1 מנות
קלוריות למנה : 400kcal
מרכיבים
- 1 חבילה טונה במים (מסוננת)
- 2 כוסות שעועית ירוקה צעירה (200 גרם)
- 1 יחידה תפוח אדמה (או 3 תפודונים קטנים, מבושלים)
- 2 יחידות שיני שום (כתושות)
- 1 יחידה בצל סגול (פרוס לחצאי טבעות)
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- קורט צ'ילי יבש גרוס
- 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 יחידה לימון (עם הקליפה, קצוץ לקוביות קטנטנות)
- 1 כפית דבש לייט
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
- בסיר מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את השעועית כ-4 דקות
- במקביל מערבבים בקערה דבש, שום, חומץ, לימון קצוץ, וצ'ילי, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב
- דקה לפני שהשעועית מוכנה מוסיפים למים את התפודים לחימום של דקה, מסננים ומעבירים לקערה כאשר הם חמים (כך הם יספגו יותר טעמים), מערבבים היטב
- משאירים מכוסה למשך 2 דקות
- מוסיפים את הטונה, הבצל והפטרוזיליה
- מערבבים ומתקנים תיבול, במרכז קערה עמוקה מניחים את הסלט בסידור מדורה (בגבעונת כלפי מעלה) ומגישים
הערות וטיפים
מומלץ להגיש חמים אבל בהחלט ניתן להגיש גם קר