כמות: 12 מנות
קלוריות למנה : 70kcal
מרכיבים
- 2 יחידות גזר (גדול)
- 12 יחידות שיני שום
- 1 יחידות תפרחת ברוקולי
- 1 יחידות תפרחת כרובית
- 6 יחידות קישוא (בגודל בינוני)
- 2 יחידות בצל סגול (פרוס)
- 0.25 כוס פטרוזיליה
- 1 כף אבקת מרק עוף (20 גרם)
- 10 כוסות מים
הוראות הכנה
- פורסים את הבצלים ושיני השום, שוטפים את עלי הפטרוזיליה ומייבשים
- חותכים את הקישואים והגזר לפרוסות עבות
- חותכים את הכרובית והברוקולי לפרחים בינוניים
- בסיר גדול מטגנים בכף/תרסיס שמן זית את הבצל והשום ומוסיפים 3 כפות מים כדי למנוע מהבצל להישרף.
- כשהבצל מתרכך מעט מוסיפים את הקישואים/הגזר, הברוקולי והכרובית ומטגנים תוך ערבוב של הכול ביחד.
- מתבלים בכף אבקת מרק עוף ובמלח ופלפל (לפי הטעם).
- מכסים את הכול ב-2-2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומבשלים על אש קטנה למשך עוד 20 דקות.
- טוחנים במעבד מזון (עדיף ידני).