כמות: 4 מנות
מרכיבים
למוקפץ:
- 3 יחידות שיני שום
- 4 יחידות גזרים (קלופים)
- 4 יחידות קישואים (קלופים)
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 יחידה בצל לבן (גדול, חתוך לקוביות)
- 1 חבילה פטריות שמפיניון (חתוכות)
- 1/2 חבילה נבטים
- 1/4 יחידה כרוב לבן
- 1 גבעול בצל ירוק
- 2 יחידות פלפל צבעוני (אדום, כתום או צהוב)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח ופלפל לפי הטעם
למצע ירקות (עבור כל מנה בנפרד):
- 1 יחידה מלפפון
- 8 יחידות עגבניות שרי
- 1 גבעול בצל ירוק
- קרעי חסה
הוראות הכנה
- קוצצים לפרוסות דקות את כל הירקות (פרט לפטריות לבצל ירוק ולנבטים)
- מחממים במחבת את השמן ומאדים את הבצל עד שיתרכך.
- מוסיפים את הפטריות ומכסים עד שהבצל הופך שקוף.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הגזר, הפלפלים והקישואים ומבשלים עד שיתרכך.
- מוסיפים את הכרוב והנבטים והבצל ירוק ומתבלים ברוטב סויה, אבקת מרק מלח ופלפל
- מבשלים עוד כ-5 דקות ומגישים חם מעל מצע ירקות טריים חתוכים.
- בתאבון! 🙂
הערות וטיפים
ניתן להוסיף כ-100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן (והארוחה תכיל כ-350 קלוריות) = תחליף לארוחת ערב ניתן להוסיף כ-100 גרם חזה עוף (והארוחה תכיל כ-400 קלוריות) = תחליף לארוחת צהריים