מרכיבים
- 1 יחידה כרובית בינונית (מחולקת לפרחים גדולים)
- 1 יחידה פלפל אדום (פרוס דק)
- 3 יחידה מלפפון גדול (קצוץ דק)
- 3 יחידות צנוניות (קצוצות דק)
- 1 יחידה בצל סגול קטן (קצוץ דק)
- 5 גבעולים סלרי אמריקאי (קצוצים דק)
- 1 יחידה לימון
- 1 צרור כוסברה (קצוצה דק)
- 1 צרור נענע (קצוצה דק)
- 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
- 5 גבעולים בצל ירוק (קצוצים דק)
רוטב לתיבול:
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית מלח (גדושה)
- 1 כפית דבש או סילאן
- פלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
- 1 חבילה גבינה צפתית (5%)
הוראות הכנה
- מכינים את הסלט: מניחים את פרחי הכרובית בקערה ויוצקים מים רותחים לכיסוי ומשאירים 3 דקות עד שהמים מצטננים, מסננים ומייבשים את הכרוביות
- מגרדים את הכרוביות על פומפייה גסה ומעבירים לקערה גדולה
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט
- מכינים את הרוטב ומגישים: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ומנערים היטב
- מוסיפים לסלט את הגבינה, שופכים את הרוטב ומגישים
- בתאבון! 🙂