כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 90kcal
מרכיבים
- 3 יחידות חציל בינוני (קלוף)
- עלי דפנה (לא חובה)
- 2 יחידות בצל סגול (קצוץ)
- 1 יחידה ראש שום (כתוש)
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) במצב גריל עליון
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומערבבים אותם עם מעט מלח.
- שופכים מעליהם מים רותחים, משרים כ-5 דקות ומסננים.
- שוטפים את פרוסות החצילים ומניחים לייבוש על גבי רשת.
- מטגנים 1 בצל סגול בכף שמן ומוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה המלח והפלפל
- משמנים תבנית אפיה בתרסיס שמן PAM ומניחים את החצילים על התבנית.
- מפזרים מעל החצילים את תערובת הבצל והשום ומניחים מעל עלי דפנה
- אופים כ-25 דקות עד להשכמה
- הופכים את החצילים ואופים מהצד השני לעוד כ-10-15 דקות
- מחלקים ל-8 ומגישים חם
- בתאבון! 🙂
הערות וטיפים
מספר המלצות לבישול ירקות:
על מנת לרכך את הירקות - יש לבשל במים רותחים על אש קטנה. הירקות מוציאים נוזלים וכך אינם נשרפים. מומלץ להוסיף את הטעמים והתבלינים לקראת הסוף על מנת לשמור על הארומה.
אפשרות שנייה היא בישול בסיר לחץ, אך יש לקחת בחשבון שבישול מהיר אינו מטיב עם ספיחת טעמים וריחות.
על מנת לרכך את הירקות - יש לבשל במים רותחים על אש קטנה. הירקות מוציאים נוזלים וכך אינם נשרפים. מומלץ להוסיף את הטעמים והתבלינים לקראת הסוף על מנת לשמור על הארומה.
אפשרות שנייה היא בישול בסיר לחץ, אך יש לקחת בחשבון שבישול מהיר אינו מטיב עם ספיחת טעמים וריחות.