ערך קלורי לכל המתכון: סה"כ 1058 קלוריות חלבון 12 גרם שומן 63 גרם פחמימה 113 גרם 0 מ"ג 3.7 גרם
כמות: 5 כדורים
קלוריות למנה : 200kcal
מרכיבים
- 1 כוס אגוזי לוז או אגוזים אחרים לבחירה
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
- מכניסים לבלנדר את כל הרכיבים וטוחנים טוב טוב עד שנוצר נוזל חלק
- את הנוזל הזה מקפיאים בתבניות קטנות, אפשר תבניות מאפינס מסיליקון או תבניות קרח, העיקר שזה יהיה משהו שתוכלו להוציא ממנו אחר כך את גושי הגלידה הקפואים בקלות ובמהירות
- אחרי כמה שעות, כשהנוזל קפא לגמרי, מוציאים את גושי הגלידה הקפואים ומכניסים לעירבול נוסף בבלנדר, ואז נוצרת הגלידה
- הערה חשובה לגבי העירבול הנוסף: אם משתמשים במעבד מזון עדיף לעשות את העירבול בשני שלבים (כלומר להוציא חצי מהקוביות גלידה הקפואות, לטחון אותן ולשים בקערה בפריזר, ואז לחזור על זה עם החצי השני, כי למעבדי מזון לרוב קצת קשה עם הרבה חתיכות קפואות קשות כאלה)
- חשוב לעבוד מהר בחלק הזה כי הגלידה נמסה מהר. היא הכי טעימה (במרקם הכי נכון) אם טוחנים אותה, מוציאים מהמכשיר לקערה, מקפיאים לעוד 45 דקות ואז מעבירים לגביעי גלידה (או ישר מהקערה). אפשר גם לאכול אותה ישירות מהבלנדר או מעבד מזון, אבל אז היא מעט יותר רכה, ואפשר גם להקפיא אותה שוב אחרי העירבול הנוסף ולאכול בזמן אחר
הערות וטיפים
כמובן שניתן להוסיף שדרוגים אבל צריך לקחת את זה כתוספת בחיוב הקלורי למנה. אני באמת חושבת שאין פה צורך בכלום כי הגלידה עשירה ומתוקה כמו שהיא, אבל בהחלט אפשר כל שדרוג לפי טעמכם האישי (שוקולד צ’יפס, בייגלה, שברי עוגיות וכו’), מוסיפים אותם אחרי שטוחנים את קוביות הגלידה הקפואות.