1. מתכונים בריאים
  2. גלידת אגוזים טבעונית

גלידת אגוזים טבעונית

ערך קלורי לכל המתכון:
סה"כ 1058 קלוריות חלבון 12 גרם שומן 63 גרם פחמימה 113 גרם 0 מ"ג 3.7 גרם
כמות: 5 כדורים
קלוריות למנה : 200kcal

מרכיבים

  • 1 כוס אגוזי לוז או אגוזים אחרים לבחירה
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  • מכניסים לבלנדר את כל הרכיבים וטוחנים טוב טוב עד שנוצר נוזל חלק
  • את הנוזל הזה מקפיאים בתבניות קטנות, אפשר תבניות מאפינס מסיליקון או תבניות קרח, העיקר שזה יהיה משהו שתוכלו להוציא ממנו אחר כך את גושי הגלידה הקפואים בקלות ובמהירות
  • אחרי כמה שעות, כשהנוזל קפא לגמרי, מוציאים את גושי הגלידה הקפואים ומכניסים לעירבול נוסף בבלנדר, ואז נוצרת הגלידה
  • הערה חשובה לגבי העירבול הנוסף: אם משתמשים במעבד מזון עדיף לעשות את העירבול בשני שלבים (כלומר להוציא חצי מהקוביות גלידה הקפואות, לטחון אותן ולשים בקערה בפריזר, ואז לחזור על זה עם החצי השני, כי למעבדי מזון לרוב קצת קשה עם הרבה חתיכות קפואות קשות כאלה)
  • חשוב לעבוד מהר בחלק הזה כי הגלידה נמסה מהר. היא הכי טעימה (במרקם הכי נכון) אם טוחנים אותה, מוציאים מהמכשיר לקערה, מקפיאים לעוד 45 דקות ואז מעבירים לגביעי גלידה (או ישר מהקערה). אפשר גם לאכול אותה ישירות מהבלנדר או מעבד מזון, אבל אז היא מעט יותר רכה, ואפשר גם להקפיא אותה שוב אחרי העירבול הנוסף ולאכול בזמן אחר

הערות וטיפים

כמובן שניתן להוסיף שדרוגים אבל צריך לקחת את זה כתוספת בחיוב הקלורי למנה. אני באמת חושבת שאין פה צורך בכלום כי הגלידה עשירה ומתוקה כמו שהיא, אבל בהחלט אפשר כל שדרוג לפי טעמכם האישי (שוקולד צ’יפס, בייגלה, שברי עוגיות וכו’), מוסיפים אותם אחרי שטוחנים את קוביות הגלידה הקפואות.
תגיות: טבעוני, ללא גלוטן, עשיר בברזל, עשיר בסיבים תזונתיים, קינוח

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט