כמות: 5 מנות
קלוריות למנה : 130kcal
מרכיבים
לפלפלים המעושנים:
- 5 יחידות פלפל גדול (בצבעים שונים)
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות פפריקה מעושנת
- 1 ענף רוזמרין כולל הגבעול (חתוך לחתיכות קטנות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב טחינה: (כל כף מוכנה = 60 קלוריות)
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 מיץ מלימון שלם (או לפי הטעם)
- 1 כפית שום קצוץ (שטוחה)
- 1/4 כפית כמון
הוראות הכנה
- צולים את הפלפלים בתנור בחום של 200 מעלות. מקלפים
- חותכים את הפלפלים הצלויים לרצועות ברוחב של 1/2 ס"מ
- מפזרים את רצועות הפלפלים במחבת בינונית. קולים על אש גבוהה
- מכינים דסקית נייר אלומיניום בקוטר המחבת ומחוררים בה 20 חורים בעזרת קיסם
- מסירים את המחבת מהאש
- מעבירים את הפלפלים לנייר האלומיניום שהכנו ומכסים היטב בנייר אלומיניום נוסף למשך שעה לפחות