מומלץ לצלות את הדלעת עם הקליפה, כך היא שומרת על צורתה.
כמות: 10 מנות
קלוריות למנה : 115kcal
מרכיבים
- 2 ק"ג דלעת (חתוכה לקוביות בגודל 5 ס"מ)
- 1 חבילה שעועית ירוקה עדינה קפואה (800 גרם)
לרוטב:
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1 כף שמן קנולה
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 קליפה מגוררת מלימון אחד
- 3 יחידות שיני שום (קצוצות)
- 1 כף דבש לייט
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
- 4 גבעולים בצל ירוק (קצוץ לטבעות דקות)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים סויה, שמן, מיץ וקליפת לימון, שום, דבש, מלח ופלפל בקערה
- יוצקים מחצית מן הכמות על הדלעת החתוכה (את היתרה שומרים להמשך), מערבבים היטב לציפוי קוביות הדלעת ומעבירים אותן לתבנית
- צולים כ-20 דקות עד שזהוב ודי רך
- בינתיים חולטים שעועית במים רותחים 5-4 דקות ומעבירים למי קרח, כדי לשמור על הצבע, ומסננים
- מוציאים את הדלעת מהתנור ומערבבים עם השעועית. יוצקים את יתרת הרוטב ששמרנו ומחזירים לתנור לכ-10 דקות לצלייה משותפת
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד
- בתאבון! 🙂