כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 150kcal
מרכיבים
- 70 גרם קמח שיפון מלא (1/2 כוס)
- 70 גרם קמח לבן (1/2 כוס)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1 כף סוכר לבן
- 1/4 כפית מלח
- 2 יחידות בננות בשלות
- 1 כוס יוגורט עד 5% שומן
- 1 יחידה ביצה (בגודל XL)
- תרסיס חמאה (לשימון המחבת)
להגשה:
- 1 כף סירופ מייפל (לכל פנקייק)
הוראות הכנה
- מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים
- מועכים את הבננות בקערה נפרדת ומערבבים פנימה יוגורט וביצה. מערבבים את תוכן שתי הקערות למרקם אחיד (נזהרים מערבוב יתר). מניחים ל-15-10 דקות
- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית ומשמנים במעט חמאה. יוצקים מצקת מהבלילה למרכז המחבת עד שמתקבל עיגול בקוטר של כ-12 ס”מ. כאשר מתחילות להופיע בועות על פני השטח (לאחר דקה-שתיים), הופכים את הפנקייק ומטגנים עד הזהבה (כחצי דקה עד דקה)
- מעבירים את הפנקייק לצלחת וממשיכים עם שאר התערובת. מניחים את הפנקייקס זה על גבי זה כדי לשמור על חומם
- מוסיפים כף סירופ מייפל לכל פנקייק ומגישים חם
- בתאבון! 🙂