מרכיבים
חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס”מ:
- 420 גרם קמח לבן (3 כוסות)
- 100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס פחות 2 כפות)
- 3 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון (גדושה)
- 1/2 כפית ציפורן טחונה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
- 1.5 כוסות רסק תפוחים ממותק
- 180 מ"ל שמן קנולה (3/4 כוס)
- 180 מ"ל סילאן (3/4 כוס)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית
- מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן וג'ינג'ר בקערה גדולה
- מערבבים בקערה אחרת רסק תפוחים, שמן קנולה וסילאן
- יוצקים את תערובת הסילאן לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים
- אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים
- שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים
- בתאבון! 🙂