תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
לתחתית העוגה:
- 100 גרם פתיבר
- 1 כוס חלב (מומלץ חלב וניל 1% שומן)
למלית יוגורט:
- 3 יחידות שמנת חמוצה 9% שומן
- 1 יחידה שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 3 יחידות גביע יוגורט גדול 3% שומן (200 מ"ל)
- 5 יחידות ביצים + 1 חלמון
- 1/2 כוס סוכר חום (200 גרם)
- 100 גרם קורנפלור
- 300 גרם קמח
לציפוי שמנת:
- 1 יחידה מיכל שמנת חמוצה
- 2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה
- מחממים מראש תנור ל-130 מעלות
- מכינים את התחתית: מפוררים את הפתי בר ומערבבים עם החלב עד ליצירת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומשטחים
- מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד ליצירת תערובת אחידה ויוצקים על התחתית בפיזור שווה
- ליצירת אדים- מניחים תבנית/סיר עם מים רותחים בתחתית התנור
- אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (אך עדיין רוטטת מעט במרכזה)
- לאחר האפייה משאירים את העוגה לעוד שעה בתנור כבוי
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה כשהיא צוננת
- מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתנור כבוי לעוד 5 דקות
- מקררים
- מחלקים את העוגה לכ-20 חתיכות ושומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה