תחליף לארוחת ביניים + מנת לילה או 2 ארוחות ביניים
כמות: 20 מנות
קלוריות למנה : 125kcal
מרכיבים
- 1 תבנית חד פעמית מלבנית בגודל בינוני
- 3 גביעים גבינה 5% שומן (250 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
- 3/4 כוס סוכר
- 5 יחידות ביצים
- 1 גביע אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 3 כפות סוכר וניל
הוראות הכנה
- מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים בלבד
- מערבבים בקערה בהדרגה ובתנועות קיפול את הגבינות, השמנת, אינסטנט, הקורנפלור והחלמונים המוקצפים (את האינסטנט ואת הקורנפלור עדיף להעביר לקערה דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים)
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם הסוכר (כדי להקשות את הקצף צריך להוסיף כמה טיפות מיץ לימון), ועם סוכר הוניל
- מאחדים בתנועות קיפול ובהדרגה את התערובת, אופים בתנור שחומם מראש בתבנית פיירקס מלבנית, שמונחת בתוך תבנית שיש בה 3 ס"מ גובה מים רתוחים
- ב-7 הדקות הראשונות אופים ב 250 מעלות, ואחר כך מורידים ל 170 מעלות, אופים עוד 40 דקות או עד שקיסם הננעץ יוצא יבש
- משאירים את העוגה בתנור לעוד כחצי שעה להתייצבות
- פורסים ל-20 פרוסות
- בתאבון! 🙂
הערות וטיפים
יש להקפיד לא לפתוח את דלת התנור במשך כל זמן האפייה אחרת העוגה תיפול!