מרק פטריות חורפי בניחוחות יערמנה = תחליף למנת פחמימה + מנת שומן בארוחת צהריים/ערב
כמות: 6 מנות
קלוריות למנה : 160kcal
מרכיבים
- 1 חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
- 1 שורש פטרוזיליה (קלוף)
- 1 שורש סלרי (קלוף)
- 2 יחידות גזר (קלוף)
- 1 כף שמן זית
- 2 יחידות בצל (קצוץ דק)
- 3 יחידות שיני שום (קלופות וקצוצות)
- 1 יחידה סלסלת פטריות שימג'י (ללא הבסיס, או פטריות מסוג אחר)
- 1 יחידה סלסלת פטריות שמפיניון (פרוסות)
- 4 כוסות מים רותחים
- 1 יחידה זוקיני (חתוך לקוביות קטנות)
- קומץ אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
- משרים פטריות פורצ’יני 20 דקות בכוס מים רותחים ומסננים. קוצצים ושומרים את הנוזלים.
- קוצצים שורש פטרוזיליה, סלרי וגזר במעבד מזון בפולסים קצרים.
- מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל ומאדים 2 דקות. מוסיפים את תערובת ירקות השורש הקצוצים ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים 3-2 דקות נוספות.
- מוסיפים פטריות טריות ואת הפטריות המיובשות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, את נוזל ההשריה של הפטריות ומלח ומביאים לרתיחה. מסירים קצף בעזרת כף. מוסיפים זוקיני, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
- מוציאים את כל הירקות וטוחנים עם מעט מים ומוסיפים בחזרה לסיר.
- מוסיפים מלח אם צריך, מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור גרוס ומסירים מהאש. מניחים מכוסה 15 דקות.
- בתאבון! 🙂