אחרי הרבה שנים בתחום, מצאתי את הסוד האמיתי לבטן שטוחה…
מזה הרבה שנים שאני מחזרת אחריה (עם אימונים מכל הסוגים ותזונה נכונה) ומסתבר שהשיטה האמיתית הייתה מתחת לאף שלי כל הזמן. ולא, מסתבר שזה לא קשור לאחוז שומן נמוך בלבד ומיליון כפיפות בטן בחדר הכושר.
אחרי שבשבוע שעבר סבלתי מכאבי בטן חזקים ונפיחות נוראית (כזו שהחזירה אותי בתחושה לחודשי ההריון המתקדמים), החלטתי שאני שמה לזה סוף ויוצאת למסע של חקירה עצמית. החלטתי שאני מגלה אחת ולתמיד מה גורם לתופעה הזו לחזור אצלי פעם אחר פעם, ולמרבה הפתעתי גיליתי את הבטן שלי מחדש תוך 3 ימים בלבד.
אז מסתמן שפרט לאימוני כוח, אתגור שרירי הליבה והורדת אחוז שומן מאזור הבטן, גם למערכת העיכול שלנו יש תפקיד מכריע במראה הנכסף של בטן שטוחה. לסוג המזון שאנו אוכלים ובעיקר לכמות שלו יש משמעות ענקית בהקשר של הורדת הנפיחות מהבטן (ושימו לב שמדובר על נפיחות כתוצאה מנוזלים/גזים ולא ירידת קסם באחוזי השומן).
אז עשיתי ניסוי קטן והורדתי מהתפריט הקבוע שלי את החשודים העיקריים: סודה, קפה, מוצרי חלב, שמרים, שעועית ירוקה, ודגני בוקר כמו פייבר 1 (שעשירים בסיבים אבל גם בממתיקים מלאכותיים), והתחלתי לבדוק מי מהם הגורם האחראי לנפיחות, על ידי החזרה הדרגתית של כל אחד בנפרד. נוכחתי לדעת שעבורי (כל אחד מגיב אחרת) מוצרי חלב ושמרים היו חפים מכל פשע. אבל ירקות, הוו ירקות (החברים הכי טובים שלי בכל ארוחה ובכמות מכובדת) גרמו לי לנפיחות רבה ולצידם גם לקפה לצערי הייתה אחריות בתחום (אבל רק כשהוא היה על קיבה ריקה). וכן גם הפייבר 1 שביססתי עליו ארוחות ביניים רבות, גם הוא גרם להתנפחות גדולה כבר בכוס הראשונה ששילבתי ביום. ואני בכלל לא מתחילה לדבר על סודה, שהייתה הקלה משמעותית מהרגע הראשון שהיא ירדה. כשהורדתי את הכל והחזרתי אחד אחד, היה קל לזהות את ״המפריע״ ושוב בעוד שהכל אינדיבדואלי לחלוטין וכל אחד מגיב אחרת למזון כזה או אחר, עבורי זה היה ברור כשמש. הגוף שלי דיבר אליי בבירור.
לאחר מכן, בגלל שהורדתי בחצי את כמות הירקות היומית שלי, שתפסה נפח לא קטן, חיפשתי חלופה לשובע (שביססתי חלק משמעותי ממנו עד אז, על כמות סיבים גדולה מאוד, אפילו כנראה גדולה מדיי, בתפריט) וגיליתי את השומן הבריא (זה שכולם מפחדים ״להשמין״ ממנו) ולמרבה הפתעתי בימים האחרונים אני אוכלת פחות מבחינה כמותית עם ״העיניים״ ושבעה הרבה הרבה יותר. כל ארוחה כעת מכילה חלבון, ופחמימה- כפי שהיה בעבר, ומנה או שתיים של שומן בריא (שזה שינוי גדול בתפריט שלי במקום הר של ירקות). כמובן שאני לא מוותרת על הירקות – הם בריאים וחשובים מאוד לכולם (5 צבעים ליום זאת ההמלצה הגורפת) אבל גיליתי שגם מנת ירק קטנה בכל ארוחה- מספיקה (עבורי זה היה במטרה לא להפריז ביותר מדיי סיבים, כשבעבר יכולתי לאכול חצי קילו שעועית לארוחת צהריים בלבד) – והפלא ופלא בלי לשדוד חנות ירקות – אני שבעה הרבה יותר ולמשך הרבה יותר זמן וכל זה כמובן כשאני שומרת על אותו הסך הקלורי הקודם (החלפתי כרבע מכמות הפחמימה היומית בשומן בריא).
והבטן? אומרת לי תודה. נעים לי, שזה העיקר והיא פשוט שטוחה כל היום!
אני מרגישה שמצאתי את עצמי מחדש.
אז מעבר לירידה הדרגתית באחוז השומן תוך שילוב אימוני כוח בתוכנית האימונים שלכם הנה 10 טריקים נוספים וממש פשוטים להשטחת הבטן:
- להגביל צריכה של מזונות מעובדים ובעיקר של ממתיקים מלאכותיים.
- להוסיף לתפריט מזונות שעשירים באשלגן: בננות, דגים, עוף, עגבנייה, קקאו, אבוקדו, תפוח אדמה, מלון, פטרוזיליה והרשימה עוד ארוכה.
- להעשיר את התזונה בסיבים כמו פירות וירקות אבל גם לא להפריז, ולהגביל את הכמות של הירקות שעלולים לגרום לגזים: שעועית ירוקה, אפונה, במיה, כרוב ניצנים, כרובית, ברוקולי ועוד (חשוב לי לציין שמזונות שעשירים בסיבים נפלאים עבור הגוף ובעלי יתרונות אדירים – פשוט בכמות סבירה כ-25 גרם ליום זה ממוצע טוב).
- להוריד משמעותית את כמות המלח המוסף. פחות מלח = פחות צבירת נוזלים.
- לוותר על משקאות מוגזים (גם סודה לצערי).
- להעדיף ארוחות קטנות ומאוזנות על פני 2-3 ארוחות גדולות וכבדות שקשה לגוף לעכל.
- לשתות יותר מים לאורך כל היום ולא בבת אחת בכמות גדולה.
- לנשום עמוק, להוריד לחץ ואפילו להוסיף עיסוי לבטן לעזרה בעיכול טוב יותר.
- לשלב תה צמחים – יש כאלו שבעיקר ידועים כמסייעים לעיכול כמו תה שומר או קמומיל.
- לבצע פעילות גופנית, ולהשתדל להיות בתנועה כל יום.
כל גוף הוא אחר, תחקרו אותו ותגלו דברים חדשים ומופלאים.
תגובה 1. Leave new
גם סודה לא וגם פייבר 1 לא?
היום יום עצוב בחיי (לא הכי עצוב)